حلقة نقاشية بعنوان”التوظيف المعاصر للميتا ستراتيجية”

برعاية عميد كلية العلوم السياسية الأستاذ الدكتور أسامة السعيدي المحترم أقامت كلية العلوم السياسية/قسم الأستراتيجية حلقة نقاشية بعنوان”التوظيف المعاصر للميتا ستراتيجية” وذلك ضمن النشاطات العلمية للكلية للعام الدراسي ٢٠٢٣-٢٠٢٤ للفصل الدراسي الأول اليوم الأحد الموافق ١٢/١١/٢٠٢٣ وحاضر في الحلقة النقاشية كل من الأساتذة :
-الأستاذ الدكتور علي حسين حميد.
-المدرس أنمار علي ابراهيم.
-المدرس المساعد سديف محمد كامل.
-المدرس المساعد ليث علاء خضير.
– طالب الماجستير احمد لؤي احمد
– طالب الماجستير غسان محمد
وناقشت الحلقة أهمية توظيف الميتاستراتيجية في الاستراتيجيات المعاصرة ومدى قدرتها على رسم المشاهد المستقبلية للاحداث السياسية العالمية ودورها في تطوير الفكر الاستراتيجي المعاصر من خلال تناول التطور التاريخي لمفهوم الاستراتيجية وظهور مفهوم الميتا ستراتيجية ودوره في اثراء الفكر الاستراتيجي.
Under the esteemed patronage of the Dean of the College of Political Science, Professor Dr. Osama Al-Saadi, the College of Political Science/Strategic Department organized a panel discussion titled “Contemporary Utilization of Meta-Strategy” as part of the academic activities for the academic year 2023-2024, first semester. The event took place on Sunday, November 12, 2023. The distinguished speakers included:
– Professor Dr. Ali Hussein Hameed.
– teacher . Anmar Ali Ibrahim.
– Assistant Professor Sadeef Mohammed Kamil.
– Assistant Professor Laith Alaa Khudair.
– Master’s student Ghassan Muhammad
– ‏Master’s student Ahmed Louay Ahmed
The discussion delved into the significance of employing meta-strategy in contemporary strategies, its ability to outline future scenarios of global political events, and its role in advancing contemporary strategic thinking. The session explored the historical evolution of the concept of strategy, the emergence of the meta-strategy concept, and its contribution to enriching strategic thought.