ورشة علمية بعنوان(الأنتهاكات الاسرائلية ضد المرأة الفلسطينية في غزة)

برعاية السيد عميد كلية العلوم السياسية الأستاذ الدكتور أسامة مرتضى السعيدي،نظم قسم العلاقات الأقتصادية بالتعاون مع وحدة تمكين المرأة ورشة علمية بعنوان(الأنتهاكات الاسرائلية ضد المرأة الفلسطينية في غزة) وذلك صباح اليوم الأثنين الموافق ٦/١٠/٢٠٢٣،
تناولت الورشة العلمية الانتهاكات القانونية لحقوق المرأة في قطاع غزة بمحاضرة القتها الاستاذ الدكتور أنسام عوني،والانتهاكات الاقتصادية ضد المرأة في غزة بمحاضرة القتهاالمدرس الدكتور رندا طلال،فضلاً عن محاضرة القتها المدرس المساعد نور سعد بعنوان الانتهاكات السياسية ضد المرأة الفلسطينية في غزة.
وتخللت الورشة مداخلات وملاحظات علمية مهمة قدمتها الاستاذ الدكتور اخلاص قاسم نوفل للكلية وكذلك الحضور الذين مثلو اقسام الكلية،كما تخلل الحفل توزيع شهادات تقديرية على الاساتذة المشاركين.
Under the patronage of Dr. Osama Mortada Al-Saadi, the Dean of the College of Political Science, the Department of Economic Relations, in collaboration with the Women Empowerment Unit, organized a scientific workshop titled “Israeli Violations against Palestinian Women in Gaza.” This workshop took place on the morning of Monday, October 6, 2023.
The scientific workshop addressed the legal violations of women’s rights in the Gaza Strip. Dr. Ansam Aouni delivered a lecture on this topic, focusing on legal violations. Additionally, Dr. Randa Talal discussed economic violations against women in Gaza, while Assistant Professor Noor Saad presented a lecture on political violations against Palestinian women in Gaza.
The workshop featured significant scholarly contributions, including valuable insights provided by Dr. Ikhlas Qasim Nofal from the college, as well as participation from the attendees representing various departments of the college.